hartemert 01

Inlogformulier

Bent u lid van tuinvereniging Arcadia dan kunt u hier inloggen.

Bent u lid en hebt u nog geen account neem dan contact op met de webbeheerder via het contact formulier.

header arcadia

Historie

Over Arcadia

trolIn de winter van 1976-1977 werd het idee geboren om in Schijndel een dahlia- en chrysantenvereniging op te richten. De nieuw opgerichte vereniging kreeg al gauw een terrein aan de Neerlandstraat toegewezen, waar de eerste knollen geplant werden.

Al spoedig bleek dat er in Schijndel ook behoefte was aan volkstuinen, waar groenten gekweekt konden worden. Hiervoor was het terrein aan de Neerlandstraat te klein, en werd er verkast naar de "Plein". In 1979 werd hier de eerste Open Dag gehouden.

 

 

Lees meer: Over Arcadia

Groentetuin

groentetuinLekker buiten bezig zijn met uiteindelijk een smakelijke maaltijd tot gevolg. Het is een belangrijke reden om te genieten van een moestuin. De 100 leden van Arcadia met een groentetuin zie je dan ook gedurende het seizoen de worteltjes, bonen, komkommers, courgettes, tomaten, asperges, maar ook exotische of "vergeten" groenten, vol trots mee naar huis nemen. En thuis op je bord merk je dan ook dat moestuin-groenten echt lekkerder zijn. Recht van het land, direct op je bord, verser kun je het niet krijgen.

Lees meer: Groentetuin

Bloemengroep

bloemengroepDe bloemengroep van zo'n 20 leden kweken gezamenlijk dahlia's en chrysanten. Op de wekelijkse clubavond op woensdag wordt er gezamelijk aan de tuinen gewerkt. Leden doen ook mee met de kampioenschappen van de Nederlandse Dahliavereniging en er is ook een onderlinge competitie om te bepalen wie de beste dahlia's of crysanten heeft geteeld en wie het mooiste bloemstuk heeft gemaakt. Kortom een gezellige club met veel activiteiten.

Lees meer: Bloemengroep

vind ons op facebook 150x59

Onze sponsoren

logo garant zaden 150x42logo tmb 150x99logo w vd heijden 130x150Plantenkwekerij W. vd Heijden

logo henk vd staak 150x95

logo kunststof kozijnen 150x66logo eigen klok 100x100

logo burgerhof 150x66logo dennis 150x61

logo de koning 150x36

logo schel 150x96

Copyright © 2016 Tuinvereniging Arcadia Schijndel. All Rights Reserved.