Bloemengroep

Een clubje enthousiaste leden teelt verschillende soorten Dahlia’s en Chrysanten

Activiteiten

Gezamelijke activiteiten

Het jaar rond

  • Perceel geschikt maken voor de teelt in het voorjaar.
  • Chrysantenstekken bestellen voor iedereen die hier interesse in hebben, in mei deze verdelen en uitleveren aan de leden.
  • Dahlia knollen uit winteropslag halen en laten kiemen voor de volgende groeiperiode.
  • Tijdens het groeiseizoen (half april tot begin november) is er op de woensdagavond 18:00 uur tot 19:30 uur gezamenlijk onderhoud van het perceel. Zodra er bloemen zijn komt daar de zaterdagochtend bij.
  • Na het groeiseizoen organiseert de bloemengroep bijeenkomsten ter evaluatie van het voorbije seizoen, plannen van het nieuwe seizoen. Ook een uitje ter gezelligheid en verhoging van de clubgeest hoort daarbij.
  • In de bloeiperiode van de dahlia’s en chrysanten vinden er keuringen plaats voor totaal 3 wisselbekers en 12 oorkondes voor de beste Dahliateler, beste Chrysantenteler en  beste bloemschikker (met dahlia’s en chrysanten).
  • Met de overige leden van Arcadia wordt de jaarlijkse open dag georganiseerd.
  • Aan het einde van het seizoen wordt het perceel weer gereed gemaakt voor de winter en gaan de dahliaknollen in opslag.
  • Door de bloemengroep leden worden er ook avonden voor alle geïnteresseerden Arcadianen georganiseerd om bloem/kerststukken te maken voor Pasen, Allerheiligen en Kerst.

Zolang de voorraad strekt...

Bloemenverkoop

Vanaf ongeveer begin augustus worden er op woensdagavond (18:00 tot 20:00 uur) en zaterdagmorgen (10:30 tot 12:00 uur) bloemen verkocht aan geïnteresseerden.

Verkoop zolang er bloemen beschikbaar zijn, met uitzondering van de zaterdag vóór onze jaarlijkse opendag (2e zondag in september) .

NB: U wordt geholpen door een van de bloemengroep leden, wij zijn geen pluktuin.

Dahliaknollen-verkoop

Tijdens de opendag is het mogelijk om, als  niet-lid, dahliaknollen te bestellen. Na het rooien, aan het einde van het seizoen, kunnen de knollen worden opgehaald.

Onder de berichten op deze website vermelden wij wanneer de knollen kunnen worden opgehaald (en afgerekend).

Verkoop van chrysantenstekken

De bestellijst voor Chrysanten (een selectie van het assortiment van leverancier Deconova) wordt medio december samengesteld en op deze website vermeld.

Onder de berichten op deze website vermelden wij wanneer de stekken kunnen worden opgehaald (begin mei).

Pinnen kan niet

Tuinvereniging Arcadia Schijndel is lid van de Nederlandse Dahlia Vereniging

Bloementuin Arcadia

Is de bloemengroep iets voor jou?

soorten

Chrysanten

Scroll naar boven